logo

nieuws van het element

Rookvrije school

maandag 27 mei 2019 Het Element, Kaliumweg

Roken op het schoolplein is vanaf 2020 verleden tijd. Dat heeft de Tweede Kamer op 2 februari jl. besloten. Dit verbod op roken op het schoolplein komt te staan in de Tabakswet. Dat betekent dat alle schoolpleinen vanaf 1 januari 2020 geheel rookvrij zijn. Het Element is al actief op het gebied van de Gezonde school. Ook het rookbeleid valt hieronder. Sterker nog, we hebben dit beleid al een aantal jaren geleden ingezet en met succes. Het roken op het schoolplein door leerlingen is, op enkele puber na die toch de grens opzoekt, niet meer waar te nemen.
Een positieve bijvangst is dat leerlingen (beïnvloedbaar) in leerjaar 1 en 2 geen andere leerlingen zien roken en veel minder in de verleiding komen om mee te doen. Het roken door leerlingen is hierdoor ook echt afgenomen de laatste jaren.
Wij gaan door met het ingezette beleid en dat betekent dat Het Element, voor beide locaties, direct na de zomervakantie al een rookvrije school is; een afspraak die zowel geldt voor leerlingen als voor de medewerkers van de school.

Gouden Schoolkantineschaal

Op Het Element vinden wij het belangrijk dat onze leerlingen en medewerkers op school ook gezond kunnen eten en drinken. Daarom bieden wij in onze schoolkantine dagelijks producten aan die passen binnen de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Het aanbod bestaat uit gezonde broodjes, salades, smoothies, wraps, fruit, groenten, drankjes zonder toegevoegde suikers en […]

Lees verder

Brugklaskamp

Na twee weken school, de eerste lessen en huiswerk maken, stapten de eerste klassers deze week met hun klasgenoten en mentor(en) op de fiets om 25 km verderop af te stappen voor een driedaags kamp. In een heerlijke omgeving, een mooi en goed verzorgd onderkomen omringd door weilanden en maisvelden was het goed toeven. Verder […]

Lees verder