logo

nieuws van het element

Rookvrije school

maandag 27 mei 2019 Het Element, Kaliumweg

Roken op het schoolplein is vanaf 2020 verleden tijd. Dat heeft de Tweede Kamer op 2 februari jl. besloten. Dit verbod op roken op het schoolplein komt te staan in de Tabakswet. Dat betekent dat alle schoolpleinen vanaf 1 januari 2020 geheel rookvrij zijn. Het Element is al actief op het gebied van de Gezonde school. Ook het rookbeleid valt hieronder. Sterker nog, we hebben dit beleid al een aantal jaren geleden ingezet en met succes. Het roken op het schoolplein door leerlingen is, op enkele puber na die toch de grens opzoekt, niet meer waar te nemen.
Een positieve bijvangst is dat leerlingen (beïnvloedbaar) in leerjaar 1 en 2 geen andere leerlingen zien roken en veel minder in de verleiding komen om mee te doen. Het roken door leerlingen is hierdoor ook echt afgenomen de laatste jaren.
Wij gaan door met het ingezette beleid en dat betekent dat Het Element, voor beide locaties, direct na de zomervakantie al een rookvrije school is; een afspraak die zowel geldt voor leerlingen als voor de medewerkers van de school.

Hitteplan

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van Het Element Betreft: aanpassing rooster i.v.m. de hitte Amersfoort, 23 juni 2019 Geachte ouder(s)/verzorger(s), We zijn in de afrondende fase van het schooljaar en daarmee komt de zomervakantie snel in beeld. Het weer is echter al aan de zomer begonnen en komende week wordt het erg warm. Het […]

Lees verder

Sterk Techniekonderwijs

28-3-2019, Amersfoort Sterk Techniekonderwijs Amersfoort e.o. ondertekent haar plannen 2020 – 2023 Dankzij de goede samenwerking tussen onderwijs en technisch bedrijfsleven heeft regio Amersfoort e.o. prachtige plannen voor Sterk Techniekonderwijs vorm gegeven. De 5 techniekscholen (Van Lodenstein College, Corlaer College, Het Element, Vakcollege Maarsbergen en Beukenrode onderwijs) in de regio nemen samen met MBO en […]

Lees verder