logo

nieuws van het element

Rookvrije school

maandag 27 mei 2019 Het Element, Kaliumweg

Roken op het schoolplein is vanaf 2020 verleden tijd. Dat heeft de Tweede Kamer op 2 februari jl. besloten. Dit verbod op roken op het schoolplein komt te staan in de Tabakswet. Dat betekent dat alle schoolpleinen vanaf 1 januari 2020 geheel rookvrij zijn. Het Element is al actief op het gebied van de Gezonde school. Ook het rookbeleid valt hieronder. Sterker nog, we hebben dit beleid al een aantal jaren geleden ingezet en met succes. Het roken op het schoolplein door leerlingen is, op enkele puber na die toch de grens opzoekt, niet meer waar te nemen.
Een positieve bijvangst is dat leerlingen (beïnvloedbaar) in leerjaar 1 en 2 geen andere leerlingen zien roken en veel minder in de verleiding komen om mee te doen. Het roken door leerlingen is hierdoor ook echt afgenomen de laatste jaren.
Wij gaan door met het ingezette beleid en dat betekent dat Het Element, voor beide locaties, direct na de zomervakantie al een rookvrije school is; een afspraak die zowel geldt voor leerlingen als voor de medewerkers van de school.

We zijn gestart en dat gaat goed!

Beste leerling, ouders en verzorgers, Even een korte terugkoppeling omtrent de opstart van de school. Het was fijn om jullie weer op school te zien. Het was voor ons spannend om te kijken of we de goede oplossingen hadden bedacht voor de route en ons onderwijs. We kunnen concluderen dat wij erg tevreden zijn over de […]

Lees verder

2 juni weer naar school

Beste leerling, Op 2 juni mogen de scholen weer open. Wij zijn blij dat we jullie eindelijk weer op school kunnen ontmoeten! Na een lange tijd van afstandsonderwijs is het goed om elkaar weer te zien. Om je de tijd te geven even te wennen aan deze nieuwe situatie start je de eerste les op […]

Lees verder