logo

nieuws van het element

Het Element Actief – Dans

zaterdag 24 november 2018 Het Element, Kaliumweg, sport

(locatie Kaliumweg)
Alle eerste en tweede-jaars hebben de afgelopen periode 2 danslessen van een dansleraar gehad. Leuk om te zien dat in korte tijd de leerlingen een dans leerden van 8x 8 tellen. Vanuit deze lessenreeks is nu een dansgroep op de dinsdagmiddag gevormd.

Onder leiding van onze dansdocent Ranike Mota traint de groep elke dinsdagmiddag van 13.00 tot 14.00 in de gymzaal op de Kaliumweg. Het gaat hierbij om het plezier van samen dansen op een recreatief niveau. Alle leerlingen zijn hierbij welkom, klas 1 t/m 4, wel is het de bedoeling dat je blijft komen. GEEF JE OP, bij je gymdocent!

De dansgroep van Het Element Actief zal uiteindelijk worden ingezet bij schoolactiviteiten en doet mee aan de

landelijke scholencompetitie Olympic Moves.

     

De komende periode werken we in de onderbouw toe naar ons onderlinge basketbaltoernooi. We spelen daarbij de 3:3 streetball variant. Basketbalvereniging de Crackerjacks uit Amersfoort zal een lessenreeks in klas 1 & 2 verzorgen om de leerlingen hierop goed voor te bereiden.
Ook bij het Streetball gaan we daarna naschools trainen met de fanatieke basketbal leerlingen. We bereiden de jongens en meiden voor op het Amersfoorts streetballkampioenschap en Olympic moves. Inmiddels hebben we al een 3e -jaars jongensteam voor Olympic Moves.

De cursus City trainers is van start gegaan. Op beide vestigingen hebben leerlingen zich aangemeld voor deze cursus gegeven door de buurtsportcoaches van de SRO. De 3 & 4-jaars leerlingen gaan tijdens de 7 bijeenkomsten (wo 16.00 tot 18.00) werken aan het les en leidinggeven tijdens evenementen of bij verenigingen. Ze zullen daarna een praktijkstage volgen bij een van de activiteiten die de sro organiseert.

 

Stage leerjaar 3

Onze derdejaars hebben stage gelopen! ‘Je bent in korte tijd erg vooruit gegaan, je neemt steeds meer initiatief ook al vind je het nog spannend soms’. ‘Voor een jeugdige stagiair een prima pro-actieve houding’. ‘Doet alles netjes.’‘Sociaal en zeer zelfstandig. Heeft respect voor iedereen’.‘Aanpakker, werkt zelfstandig en goed.’ Dit is zomaar een greep uit de opmerkingen […]

Lees verder

5 km Ben Echten Run

Klas 2 DP nam de uitdaging aan om deel te nemen aan de Ben Echten Run. Een hardloopwedstrijd over 5 km met de start en finish op de atletiekbaan van Altis en de route door het Schothorsterpark. Het mbo sportcollege organiseert deze run voor hun eigen studenten en voortgezet onderwijs scholen die zich hiervoor inschrijven. […]

Lees verder