logo

nieuws van het element

Het Element Actief – Dans

zaterdag 24 november 2018 Het Element, Kaliumweg, sport

(locatie Kaliumweg)
Alle eerste en tweede-jaars hebben de afgelopen periode 2 danslessen van een dansleraar gehad. Leuk om te zien dat in korte tijd de leerlingen een dans leerden van 8x 8 tellen. Vanuit deze lessenreeks is nu een dansgroep op de dinsdagmiddag gevormd.

Onder leiding van onze dansdocent Ranike Mota traint de groep elke dinsdagmiddag van 13.00 tot 14.00 in de gymzaal op de Kaliumweg. Het gaat hierbij om het plezier van samen dansen op een recreatief niveau. Alle leerlingen zijn hierbij welkom, klas 1 t/m 4, wel is het de bedoeling dat je blijft komen. GEEF JE OP, bij je gymdocent!

De dansgroep van Het Element Actief zal uiteindelijk worden ingezet bij schoolactiviteiten en doet mee aan de

landelijke scholencompetitie Olympic Moves.

     

De komende periode werken we in de onderbouw toe naar ons onderlinge basketbaltoernooi. We spelen daarbij de 3:3 streetball variant. Basketbalvereniging de Crackerjacks uit Amersfoort zal een lessenreeks in klas 1 & 2 verzorgen om de leerlingen hierop goed voor te bereiden.
Ook bij het Streetball gaan we daarna naschools trainen met de fanatieke basketbal leerlingen. We bereiden de jongens en meiden voor op het Amersfoorts streetballkampioenschap en Olympic moves. Inmiddels hebben we al een 3e -jaars jongensteam voor Olympic Moves.

De cursus City trainers is van start gegaan. Op beide vestigingen hebben leerlingen zich aangemeld voor deze cursus gegeven door de buurtsportcoaches van de SRO. De 3 & 4-jaars leerlingen gaan tijdens de 7 bijeenkomsten (wo 16.00 tot 18.00) werken aan het les en leidinggeven tijdens evenementen of bij verenigingen. Ze zullen daarna een praktijkstage volgen bij een van de activiteiten die de sro organiseert.

 

Rookvrije school

Roken op het schoolplein is vanaf 2020 verleden tijd. Dat heeft de Tweede Kamer op 2 februari jl. besloten. Dit verbod op roken op het schoolplein komt te staan in de Tabakswet. Dat betekent dat alle schoolpleinen vanaf 1 januari 2020 geheel rookvrij zijn. Het Element is al actief op het gebied van de Gezonde […]

Lees verder

Sterk Techniekonderwijs

28-3-2019, Amersfoort Sterk Techniekonderwijs Amersfoort e.o. ondertekent haar plannen 2020 – 2023 Dankzij de goede samenwerking tussen onderwijs en technisch bedrijfsleven heeft regio Amersfoort e.o. prachtige plannen voor Sterk Techniekonderwijs vorm gegeven. De 5 techniekscholen (Van Lodenstein College, Corlaer College, Het Element, Vakcollege Maarsbergen en Beukenrode onderwijs) in de regio nemen samen met MBO en […]

Lees verder