logo

nieuws van het element

Verbouwing Techniek Hooglandseweg

zaterdag 5 oktober 2019 Het Element, Hooglandseweg

In verband met de nieuwbouwplannen op de locatie Kaliumweg zullen op korte termijn alle lessen techniek van het gehele Element op de Hooglandseweg gegeven worden.
Om de leerlingen goed te kunnen bedienen en ook om technieklessen te kunnen geven, die aansluiten bij wat er straks in de praktijk nodig is, is het machinepark van de afdeling BWI (Bouwen, Wonen en Interieur) geheel vernieuwd. De afdelingen M&T (Mobiliteit en Transport) en PIE (Produceren, Installeren en Energie) zijn aangepast en ruimer en overzichtelijker gemaakt. Ook zijn er bruggen, voor M&T, en draaibanken, voor PIE, verhuisd van de Kaliumweg naar de Hooglandseweg. Daarnaast zullen er nog enkele installatiepanelen worden aangeschaft en moeten er nieuwe computers komen. We zijn blij dat de afdeling techniek weer ‘up to date’ is en dat leerlingen zo in een echte leeromgeving les krijgen. Dit alles is mede mogelijk gemaakt door een financiële impuls van de overheid, die de naam Sterk Techniek Onderwijs draagt. Op de fotocollage zijn delen van de drie afdelingen te zien.

Voor het eerst in vier jaar hebben we een voltallige vakgroep techniek. Ondanks dat de onderwijsresultaten de afgelopen jaren goed waren, was het rommelig wat betreft lessen en docenten. Daarom stellen wij u hierbij voor aan:

V.l.n.r: R. Hansma (lesassistent M&T), E. Filmer (lesassistent BWI), M. Broers (docent PIE), W. Bos (docent BWI), E. van Engelenhoven (lesassistent M&T) en P. Schaap (docent BWI). Op de foto ontbreken de heren H.J. de Waard (docent M&T) en I. van Honschoten (lesassistent PIE).

Wij zijn al op zoek naar een vervanger voor de heer Bos, die na de kerstvakantie met pensioen gaat.

Jan van Duivenvoorde en Jasper de Wijs

Gezonde school

Onze school heeft het vignet Gezonde School behaald.Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat! Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke […]

Lees verder

Open avond 30 januari

De eerste open avond was een succes. Een goede opkomst van toekomstige leerlingen en ouders in een fijne sfeer op school.Donderdag 30 januari 2020 is onze tweede open avond met als thema: Expeditie Het Element.Toekomstige leerlingen en ouders kunnen de school leren kennen via challenges in de lokalen. Daar ontdek je de geheimen van de […]

Lees verder