logo

nieuws van het element

Verbouwing Techniek Hooglandseweg

zaterdag 5 oktober 2019 Het Element, Hooglandseweg

In verband met de nieuwbouwplannen op de locatie Kaliumweg zullen op korte termijn alle lessen techniek van het gehele Element op de Hooglandseweg gegeven worden.
Om de leerlingen goed te kunnen bedienen en ook om technieklessen te kunnen geven, die aansluiten bij wat er straks in de praktijk nodig is, is het machinepark van de afdeling BWI (Bouwen, Wonen en Interieur) geheel vernieuwd. De afdelingen M&T (Mobiliteit en Transport) en PIE (Produceren, Installeren en Energie) zijn aangepast en ruimer en overzichtelijker gemaakt. Ook zijn er bruggen, voor M&T, en draaibanken, voor PIE, verhuisd van de Kaliumweg naar de Hooglandseweg. Daarnaast zullen er nog enkele installatiepanelen worden aangeschaft en moeten er nieuwe computers komen. We zijn blij dat de afdeling techniek weer ‘up to date’ is en dat leerlingen zo in een echte leeromgeving les krijgen. Dit alles is mede mogelijk gemaakt door een financiële impuls van de overheid, die de naam Sterk Techniek Onderwijs draagt. Op de fotocollage zijn delen van de drie afdelingen te zien.

Voor het eerst in vier jaar hebben we een voltallige vakgroep techniek. Ondanks dat de onderwijsresultaten de afgelopen jaren goed waren, was het rommelig wat betreft lessen en docenten. Daarom stellen wij u hierbij voor aan:

V.l.n.r: R. Hansma (lesassistent M&T), E. Filmer (lesassistent BWI), M. Broers (docent PIE), W. Bos (docent BWI), E. van Engelenhoven (lesassistent M&T) en P. Schaap (docent BWI). Op de foto ontbreken de heren H.J. de Waard (docent M&T) en I. van Honschoten (lesassistent PIE).

Wij zijn al op zoek naar een vervanger voor de heer Bos, die na de kerstvakantie met pensioen gaat.

Jan van Duivenvoorde en Jasper de Wijs

We zijn gestart en dat gaat goed!

Beste leerling, ouders en verzorgers, Even een korte terugkoppeling omtrent de opstart van de school. Het was fijn om jullie weer op school te zien. Het was voor ons spannend om te kijken of we de goede oplossingen hadden bedacht voor de route en ons onderwijs. We kunnen concluderen dat wij erg tevreden zijn over de […]

Lees verder

2 juni weer naar school

Beste leerling, Op 2 juni mogen de scholen weer open. Wij zijn blij dat we jullie eindelijk weer op school kunnen ontmoeten! Na een lange tijd van afstandsonderwijs is het goed om elkaar weer te zien. Om je de tijd te geven even te wennen aan deze nieuwe situatie start je de eerste les op […]

Lees verder