logo

nieuws van het element

Update Corona virus 18-03

woensdag 18 maart 2020 Corona virus, Het Element

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

We zijn vandaag van start gegaan met het onderwijs op afstand. Een hele operatie, maar het begin is er. Docenten hebben hard gewerkt aan hun opdrachten en de eerste opdrachten staan in Magister. Het is mooi om te zien hoe flexibel een ieder is en in deze bijzondere tijden ook nadenkt over alternatieve vormen van lesgeven. Hierbij een korte update rondom de zaken waarvan ik u gisteren heb beloofd een terugkoppeling te geven.

Ruimte schoolexamens en CSPE

Vandaag hebben wij getracht in kaart te brengen wat de gevolgen zijn van de ruimte die wij krijgen vanuit de overheid voor de leerlingen in de eindexamenklassen. Morgen praten we hier met onze docenten verder over. Insteek zal zijn:

  • Beperken/schrappen van tussentijdse toeten en bekijken waar de overlap zit met Schoolexamen (SE) 3
  • Kijken naar afname SE 3 en hoe we dit gaan vormgeven volgens de nieuwe richtlijnen
  • Afronden SE voor leerlingen in klas 4 die nog CSPE (praktijkexamen) moeten doen

Op dit moment staan de data van het centraal examen nog niet onder druk en kunnen wij onze eigen planning realiseren.

Laptops

Er zijn 115 leerlingen die aangegeven hebben dat zij geen laptop thuis hebben. Die maken wij nu voor hen in orde. Vrijdag gaan wij volgens de richtlijnen van het RIVM en met een strak schema de laptops uitleveren. De leerlingen die geen laptop thuis hebben en dit gisteren aan hun mentor hebben doorgegeven worden volgens onderstaand schema op hun eigen locatie verwacht bij de receptie/administratie:

Leerjaar 1: 10.00 uur

Leerjaar 2: 11.00 uur

Leerjaar 3: 12.00 uur

leerjaar 4: 13:00 uur

Rooster en Magister

Vandaag was Magister in de beginuren overbelast. Gelukkig werkt het nu weer. Er is een back-up bedacht, maar we gaan ervan uit dat Magister morgen weer gewoon werkt. Ter nadere informatie ontvangt u hierbij het rooster voor de rest van deze week en komende week. Klik hier: Rooster week 12 en 13 met tijden

Ik hoop u voldoende geïnformeerd te hebben. Het is belangrijk om in deze tijd vitaal en fit te blijven. Regelmatig in beweging zijn helpt hierbij. De sectie LO heeft hier specifieke aandacht voor en daarom hierbij nogmaals een oproep om deze opdrachten ook daadwerkelijk met uw kind/pupil uit te voeren.

Met vriendelijke groet,

Koen Janssen

Directeur Het Element

Kaliumweg 2 (dinsdag en donderdag) 033-4602600
Hooglandseweg Noord 55 (woensdag en vrijdag) 033-4728203

Coming Out Dag

Dat we elkaar respecteren is één van de vijf pijlers van Het Element. Dat betekent ook dat iedereen welkom is op onze school, ongeacht afkomst, huidskleur, religie of seksuele voorkeur.

Lees verder