logo

nieuws van het element

Onderwijstijd 2017-2018

maandag 28 mei 2018 Het Element, Hooglandseweg

Sinds het schooljaar 2015-2016 is er in het voortgezet onderwijs geen urennorm per leerjaar en per leerling meer. De urennorm is vervangen door een urennorm per opleiding. Elke leerling moet een programma kunnen volgen van in totaal 3700 uur voor het VMBO in leerjaar 1 t/m 4.

Op Het Element voldoen wij op dit moment ruim aan de norm voor de onderwijstijd. Leerjaar 1 t/m 3 hebben 28uur onderwijs in de week. Volgens de prognose aan het begin van het schooljaar zou een leerling ná leerjaar 3 uitkomen op 3360 uur onderwijs. In leerjaar 4 volgt een leerling 540 uur theorie op Het Element en daarnaast loopt het 1 dag in de week stage en 1 dag volgt de leerling onderwijs op het MBO (heeft een leerling nog geen praktijk examen gedaan in leerjaar 3, dan volgt het 6 uur in de week extra onderwijs op Het Element). In leerjaar 4 volgt een leerling hierdoor 900 uur onderwijs waardoor het totale aantal uur onderwijs op het VMBO uitkomt op 4260 uur.

Middels bovenstaande berekening zouden we uitkomen op 115% onderwijs ten opzichte van de norm. Doordat we ruim in onze onderwijstijd zitten hebben we de mogelijkheid om door de leerjaren heen activiteiten te organiseren die ten koste gaan van de onderwijstijd én afwezigheid van docenten, waardoor lesuitval optreedt, te compenseren. Ondanks alle activiteiten zitten we op dit moment nog steeds ruim boven de norm met 105%.

Stage leerjaar 3

Onze derdejaars hebben stage gelopen! ‘Je bent in korte tijd erg vooruit gegaan, je neemt steeds meer initiatief ook al vind je het nog spannend soms’. ‘Voor een jeugdige stagiair een prima pro-actieve houding’. ‘Doet alles netjes.’ ‘Sociaal en zeer zelfstandig. Heeft respect voor iedereen’. ‘Aanpakker, werkt zelfstandig en goed.’ Dit is zomaar een greep […]

Lees verder

Talenttijd sport op het Element

Ben jij op zoek naar een opleiding waar je sport en leren kan combineren dan is talenttijd-sport echt wat voor jou. Naast de 2 uur bewegen en sport met je eigen klas heb je nog eens 2 uur sport en bewegen op de woensdagmiddag. Tijdens de 2 uur talenttijd-sport op de woensdagmiddag besteed je extra […]

Lees verder