logo

nieuws van het element

Onderwijstijd 2017-2018

maandag 28 mei 2018 Het Element, Hooglandseweg

Sinds het schooljaar 2015-2016 is er in het voortgezet onderwijs geen urennorm per leerjaar en per leerling meer. De urennorm is vervangen door een urennorm per opleiding. Elke leerling moet een programma kunnen volgen van in totaal 3700 uur voor het VMBO in leerjaar 1 t/m 4.

Op Het Element voldoen wij op dit moment ruim aan de norm voor de onderwijstijd. Leerjaar 1 t/m 3 hebben 28uur onderwijs in de week. Volgens de prognose aan het begin van het schooljaar zou een leerling ná leerjaar 3 uitkomen op 3360 uur onderwijs. In leerjaar 4 volgt een leerling 540 uur theorie op Het Element en daarnaast loopt het 1 dag in de week stage en 1 dag volgt de leerling onderwijs op het MBO (heeft een leerling nog geen praktijk examen gedaan in leerjaar 3, dan volgt het 6 uur in de week extra onderwijs op Het Element). In leerjaar 4 volgt een leerling hierdoor 900 uur onderwijs waardoor het totale aantal uur onderwijs op het VMBO uitkomt op 4260 uur.

Middels bovenstaande berekening zouden we uitkomen op 115% onderwijs ten opzichte van de norm. Doordat we ruim in onze onderwijstijd zitten hebben we de mogelijkheid om door de leerjaren heen activiteiten te organiseren die ten koste gaan van de onderwijstijd én afwezigheid van docenten, waardoor lesuitval optreedt, te compenseren. Ondanks alle activiteiten zitten we op dit moment nog steeds ruim boven de norm met 105%.

Rookvrije school

Roken op het schoolplein is vanaf 2020 verleden tijd. Dat heeft de Tweede Kamer op 2 februari jl. besloten. Dit verbod op roken op het schoolplein komt te staan in de Tabakswet. Dat betekent dat alle schoolpleinen vanaf 1 januari 2020 geheel rookvrij zijn. Het Element is al actief op het gebied van de Gezonde […]

Lees verder

Sterk Techniekonderwijs

28-3-2019, Amersfoort Sterk Techniekonderwijs Amersfoort e.o. ondertekent haar plannen 2020 – 2023 Dankzij de goede samenwerking tussen onderwijs en technisch bedrijfsleven heeft regio Amersfoort e.o. prachtige plannen voor Sterk Techniekonderwijs vorm gegeven. De 5 techniekscholen (Van Lodenstein College, Corlaer College, Het Element, Vakcollege Maarsbergen en Beukenrode onderwijs) in de regio nemen samen met MBO en […]

Lees verder