logo

nieuws van het element

Meeloopmiddag

woensdag 11 maart 2020 Het Element, Hooglandseweg, Kaliumweg

De twee meeloopmiddagen, die we dit jaar voor het eerst organiseerden, waren met ruim 80 leerlingen uit groep 8 een groot succes. Er was veel nieuwsgierigheid naar de school en enthousiasme voor de lessen. Maar daarnaast waren leerlingen ook gespannen over wat er ging gebeuren. Met de hulp en begeleiding van onze eerstejaars leerlingen waren de groep 8 leerlingen snel op hun gemak op weg naar de lessen die ook volgend jaar op het rooster staan.
Bij ‘Future skills’ gingen ze een eigen game programmeren. Daarmee doen we een beroep op de digitale vaardigheden van de kinderen. Bij Dienstverlening en Producten werd de digitale geletterdheid eveneens getest met het maken van een eigen strip. Soms was het handig een vraag te stellen en soms werd het geduld op de proef gesteld. Voor enkelen was dit een mooi leermoment. Sporten wil iedereen natuurlijk. Dat kan ook op sokken! En douchen hoeft niet. Er was veel lol en plezier te ontdekken. Je eigen loempia maken bij HBR was erg populair. Niet iedereen kon hier naartoe. Een kort moment van teleurstelling werd snel opgevolgd door een energievolle muziekles, met een docent die zelf de meeste lol had.

Tussen de lessen door was er een pauzemoment en tijd voor iets fris, gezonds (appel/mandarijn) of iets minder gezond (koekje). Leerlingen namen rustig de tijd om bij te praten, de meegenomen loempia’s op te eten, even een vriend(in) op te zoeken of vragen te stellen aan de docenten. Onderwijl moest een leerling eerder weg, het toilet bezocht worden en had een leerling hoofdpijn, die door de aanwezig conciërge Corine vriendelijk en geholpen werd. Dat de volgende les alweer voor de deur stond, was een uitdaging. Het was echt plannen en organiseren. Uiteindelijk zaten de leerlingen allemaal weer keurig in hun favoriete les.

Toen om 15.45 uur, bij het afronden en bedanken, een leerling vroeg: “Meneer, naar welke les gaan we nu?”, kon ik glimlachend zeggen: “Naar huis.” Het zijn twee leuke, zinvolle en leerzame middagen geweest. Met dank aan de leerlingen en de docenten die de lessen hebben verzorgd.

Johan Prenger, afdelingsleider leerjaar 1

Toets 0 Voortgezet Onderwijs

Dit jaar zijn er ruim 160 leerlingen in de brugklas ingestroomd. Een spannend moment voor leerlingen en ouders, maar ook voor de school! Om meer zicht te krijgen op het beginniveau van de leerlingen, gaan we de vernieuwde Toets 0 van Cito inzetten. Deze toets meet de kernvaardigheden Nederlands, Engels en rekenen-wiskunde. Het is een […]

Lees verder