logo

nieuws van het element

Group 8 4 talent!

maandag 20 januari 2020 Het Element

Al twee donderdagen zijn 65 kinderen van groep 8 van de basisscholen ‘s middag lessen aan het volgen bij ons op school.
In groepjes kwamen ze vorige week, enigszins nerveus, binnen op de locatie Hooglandseweg-Noord voor sport, techniek, zorg en HBR.
Op de Kaliumweg krijgt een groepje leerlingen les in het speciale lokaal voor dienstverlening en producten om creatieve opdrachten te maken. Nieuwsgierig over wat ze gaan doen, zijn de kinderen in de lessen fanatiek en enthousiast aan het werk met elkaar. Zo kunnen ze alvast wennen aan de manier van werken op Het Element en een beetje sfeer proeven.
Over twee weken is de afsluiting van deze lessenserie met een presentatie aan hun ouders. Dat gaat zeker vele mooie momenten opleveren en ouders die trots met zoon- of dochterlief naar huis gaan.

Toets 0 Voortgezet Onderwijs

Dit jaar zijn er ruim 160 leerlingen in de brugklas ingestroomd. Een spannend moment voor leerlingen en ouders, maar ook voor de school! Om meer zicht te krijgen op het beginniveau van de leerlingen, gaan we de vernieuwde Toets 0 van Cito inzetten. Deze toets meet de kernvaardigheden Nederlands, Engels en rekenen-wiskunde. Het is een […]

Lees verder