logo

nieuws van het element

Druk bezochte Open avond

maandag 20 januari 2020 Het Element

We kijken met een goed gevoel terug op de eerste open avond van Het Element, afgelopen woensdag 15 januari 2020. Het warme welkom, met vuurkorven op het schoolplein, werd opgevolgd door enthousiaste en betrokken leerlingen en medewerkers van de school die zorgden voor een leuke, gezellige en inspirerende avond. Het was voor het eerst dat wij als team op één locatie de school aan het ‘verkopen’ waren. Dat voelde goed.

De kinderen konden bij ‘challenges’ in de lokalen polsbandjes ‘verdienen’. De uitdaging was om er in totaal 8 te scoren. Het was mooi om de drive te zien bij de kinderen om de opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren en met een polsbandje rijker verder de school in te gaan om hun talenten te ontdekken. De helpende handen van onze eigen leerlingen waren hierbij een uitkomst, want naast assistentie bij de ‘challenges’ konden zij toelichten hoe het er in de lessen aan toegaat. Jullie dus bij deze heel hartelijk bedankt voor jullie inzet.

Ruim na 21.00 uur verlieten de laatste bezoekers de school. Donderdag 30 januari organiseren we onze 2e open avond van 18.30-21.00 uur.

Uit de enquêtes, ingevuld door bezoekende ouders en kinderen, komen heel veel positieve en mooie reacties naar voren. Dat is iets om trots op te zijn. ‘Heel sfeervol, open en een heldere communicatie’. ‘De school maakt een erg goede indruk. Zowel de ouderavond als de open dag waren erg leuk en de informatie was erg helder’. ‘Veelzijdig met het aanbod van zeven profielen’.

Johan Prenger
afdelingsleider brugklassen

Toets 0 Voortgezet Onderwijs

Dit jaar zijn er ruim 160 leerlingen in de brugklas ingestroomd. Een spannend moment voor leerlingen en ouders, maar ook voor de school! Om meer zicht te krijgen op het beginniveau van de leerlingen, gaan we de vernieuwde Toets 0 van Cito inzetten. Deze toets meet de kernvaardigheden Nederlands, Engels en rekenen-wiskunde. Het is een […]

Lees verder