logo

nieuws van het element

Eerste Open MAG-dag groot succes!

vrijdag 3 februari 2023 Geen categorie

Na twee coronajaren mochten we weer een open Meet And Greet (MAG) dag ‘oude stijl’ organiseren voor groep 8 en ouders. Geen restricties, maximale aantallen of afstand houden. Ver voor 18.30 uur was het een komen van toekomstige leerlingen en ouders. Op de rode loper ontstond een wachtrij van bezoekers. Gelukkig was het droog, wel koud, maar de vuurkorf compenseerde dit. Eenmaal binnen gingen de leerlingen met begeleiders mee voor een korte presentatie en een ‘speedtour’ door de school. Daarna zelfstandig op ontdekkingstocht en opdrachten uitvoeren om ‘experience’ kaarten te verzamelen, een bibberrobot, muziek of sushi te maken, een cadeau in te pakken, op de foto te gaan voor een ‘green screen’, de spijker op z’n kop slaan, een wiel te verwisselen of nagels te lakken. Voor alle leerlingen was er iets te doen en onderwijl konden ouders in gesprek met de medewerkers/leerlingen van de school.

Bij het weggaan hadden de leerlingen nog de mogelijkheid om een gouden kaart te winnen. Drie leerlingen gingen hierdoor met een mooie Eastpak rugzak naar huis. Alle andere leerlingen mochten een telefoonhouder van Het Element met een QR-code met filmpjes over de school en de nieuwbouw meenemen. Dat is waar de nieuwe leerlingen straks ook les krijgen.
Op deze avond hebben we zoveel mogelijk van de mooie gloednieuwe school laten zien met video’s, (drone)filmpjes en foto’s. Zelf de nieuwbouw bekijken lukt niet voor de aanmelding van 1 april. Dat zal dan zijn met de kennismakingsgesprekken met de mentor(en) in juni. Toch een mooi vooruitzicht.

Uit de enquêtes bleken veelal positieve reacties over de opzet van de avond, de informatie, de doe dingen – het koekjes versieren en sushi maken bij HBR was heel populair – en de sfeer op school. Het was een leuke, lekkere en leerzame avond, zoals veel groep 8-ers het omschreven.

Gemist? Er is nog een open MAG-dag op donderdag 23 februari. Zegt het voort tegen kinderen, buren, familie en vrienden die op zoek zijn naar een VMBO-school in Amersfoort.

Schoolmaaltijden

Het Element doet mee met het programma Schoolmaaltijden. Met dit programma kunnen wij ervoor zorgen dat onze leerlingen met voldoende eten naar school gaan. Met een gevulde maag kunnen kinderen namelijk beter leren. Nu alles duurder wordt, kunnen veel ouders extra financiële steun gebruiken.

Lees verder

Lekker Eten in ons Schoolrestaurant

Onze restaurantavonden zijn op onze mooie nieuwe locatie terug op de donderdagavond. Kom genieten van het heerlijke 3-gangen menu dat onze leerlingen voor u klaar maken. Wij hopen u weer in groten getale te mogen verwelkomen.

Lees verder